Presentació del projecte de la companyia La Barraca: l’esclat del teatre

La nostra barraca, en ferma sintonia amb les construccions de l’Albufera, també ha estat una edificació petita, baixa i feta amb els materials dels que disposàvem. Petita per que el procés de construcció ha estat senzill i adaptat a les nostres disposicions individuals; la composició d’una única planta s’ha degut a que en tot moment hem tingut els peus a terra, les nostres pretensions no han anat més enllà del que podíem aixecar: els únics objectius clars han estat l’aprenentatge i el respecte; finalment, els materials per definir la construcció – el fang, les canyes, el canyís i la palla– han estat els que hem trobat al medi: l’espai de debat, el delicious, el blog i la wiki.

L’edificació ens ha servit per a guardar-hi el nostre aprenentatge i deixar-ho assecar per a alimentar a d’altres boques; perquè, naltros, ja ens sentim ben alimentat amb allò que hem recollit als voltant de la nostra barraca, en la terra fèrtil que suposa una experiència de treball col.laboratiu.

L’edifici de planta rectangular és aguantat per quatre parets irregulars: La Consol, el Joan, el Pere i la Núria cada una mirant capa un punt cardinal. La coberta també ha estat triangular amb un marcat angle per desaiguar les precipitacions torrencials de les activitats proposades des de l’aula, i que, degut al nostre tarannà de grup, ens ha fet córrer en alguns moments per evitar les temibles goteres.

La porta d’accés ha estat els inicis del teatre modern; l’ample corredor que recorre tota l’edificació ha estat l’espai polític i geogràfic d’Europa, i l’altra porta que ha permès la circulació d’aire ha estat la literatura al segle XVI.

Estem orgullosos de la nostra tasca, perquè ho notem al cansament de la feina acabada i perquè estem segurs que la nostra construcció-reflexió servirà també per als altres. Només ens queda desitjar que tant o més del que ens ha servit a naltrus.

Si us ve de gust saber més sobre el projecte, sobre quines causes vàren fer que es passés de la teatralitat de l’edat mitjana als inicis del teatre modern podeu consultar en aquest enllaç de la nostra wiki.

Deixa un comentari